28 februariEftersom Therese har ett prov att skriva bestämde jag för att själv gå till chefen på Body Shop och prata lite. Hon bad mig komma förbi då jag tidigare frågat om de vill ställa upp till vår modevisning.
Vi pratade lite om hur jag skulle sätta upp deras logga, samt vad de skulle ha i goodiebagsen. Bla presentkort på sminkrådgivning, (värde 150;-) kommer att finnas!


22 februari

Vilket jobb det är att ringa runt och hitta folk som kan sponsra oss med ljus och dj! (dj då den vi hade bestämt inte kunde ställa upp!)

Lyckades iallfall få tag på personalchefen på Birger Jarl och han lät positiv. Till han ska jag höra av mig till 9 mars, och jag passade också på att fråga om de kunde hitta en DJ också. Två flugor i en smäll? Nja.. ska inte ha för höga förhoppningar..

Ringde också till Göteborgsnation, och det skulle se vad det kan erbjuda med.

Hoppas verkligen att allt löser sig!


Sammanfattning v.7

Tror Therese glömde bort att skriva en sammanfattning, men eftersom jag ligger hemma och har fått influensa (försöker koppla bort projektarbetet, men det går inte) så kan jag lika gärna skriva en!

Det började som sagt att vi skissa lite på en budget plan som vi sen skulle visa upp till rektorn. Aldrig hade vi trott att han skulle vara så positiv till vårt förslag, och det hela mötet avslutades med ett leende på läpparna från båda håll! Vi fick bidrag från skolan!

Vi har också sytt klart 5:e klänningen och den blev söt! väldigt somrig!

Vi lyckades också förhandla till oss att rektorn skulle bjuda på tryckeriet till affischer och informationsbladen. Så nu slipper vi betala 600:- extra för det här, så vi har också satt igång att skissa på en affisch, och jag kan inget mer än säga att den är snyg och ser proffsig ut!
Nu håller jag på mejlar alla företag så de kan skicka ut deras loggor som jag sen kan lägga in i affischen.

Arbetet har gått bra, det är så skönt att jag och Therese jobbar. Vi är så olika, och det är därför det går så bra tror jag.

(ps så har jag köpt en långklänning och jag ska börja sy på den, allt på grund av att Therese snabb-sykurs ;) )


18 februari

Glömde helt och hållet att blogga i fredags, men vi lyckades iallfall träffa vår projekthandledare Tomas. Vi tog med några kläder som vi hade sytt och man kan väll säga att han såg ganska glad ut iallfall.

Vi berättade även om vår budget och att vi fick pengar från skolan!


17 februari!


VET NI VAD GOTT FOLK? VI HAR FÅTT PENGAR FRÅN SKOLAN, REKTOR DU ÄR BÄST!


17 februari

Okej, nu har det hänt något som vi inte hade planerat. Lite smått panik har jag just nu..


16 februari

Vi skulle träffa Thomas idag, så släpade med mig kläder och block och skisser och listor, bara för att få veta att han är hemma och sjuk. Så nu är vårt skåp fullproppat med grejer, så får vi se när mötet blir av...
Vi ska träffa rektorn igen på fredag för att få ett slutgiltigt svar, så vi kanske väntar och träffar Thomas efter det.
Drog hem till mig efter skolan för att sy, 5e klänningen klar!
Vi började också skissa på en affish...

15 februari


Idag la jag och Therese fram vår budget om modevisningen till rektorn. Han var mycket positiv till det hela men dock lite sur över att få betala för att brandalarmet hela tiden går på skolan...
Hoppas bara att det inte förstör för våran del!


Sammanfattning v.6

Ännu en vecka, och vi har jobbat på med projektarbetet bra!

Vi började med en till klännning, "en rosa puffig", och den blev klar(!) på någon dag bara. Även en annan klänning har också blivit klar. Nu ska vi bara visa upp för vår handledare!
Har också mejlat runt till olika sponsorer, men som sagt det är ganska svårt att få tag på rätt person. Lyckades dog få ett erbjudande, men som jag var tvungen att tacka nej till.

Har varit och kollat i fyrisskolans aula, angående ljudet och det var super!
Har också varit och hälsat på ett tryckeri för att se vad de har att erbjuda men som de ser ut nu så ser de väldigt dyrt ut om vi ska gå till dem.
Varför inte trycka ut affischer på skolan?


14 februari

Har sytt... mellan 12 o 5 med Irene, och sen några timmar till. Två klänningar till klara!
Irene i kläningen som ska sys om till en annan klänning, förhoppningsvis finare...


11 februari
Glömde skriva inlägg i fredags då jag försökte få tag på vaktmästaren för att kolla hur bra fyrisskolans högtalare var. Fick iallfall tag på en av elevrådets medlemmar och han hjälpte mig. Vet ni vad? Högalarna var mycket bättre än förväntat. Så nu behöver vi inte lägga upp en budget på det.. (tur för rektorn, slipper han ge oss mindre pengar... haha) Dock behövs det ljus/strålkastare. Jag har kollat runt lite, pratat med folk och som de ser ut nu är det sjukt dyrt att hyra in. Jag menar.. 3000 för en dag? Det ska väll gå att hitta billigare om inte gratis.. (sponsring).

Ps. Det kändes nervöst att stå framför scenen och tänka att man ska hålla en modevisning inom några månader! MEN ROLIGT SKA DET BLI!


10 februari

Har suttit och sytt på en av klänningar nu, ett par timmar igår och idag. Det tar ju liksom en hel del tid att nåla upp en 5 meter lång fåll... Dessutom trasslade det mesta hela tiden. Tills jag kom på den underbara iden att prata med symaskinen. Lite skumt kanske, men gjorde att att maskinen lugnade ner sig. Eller var det kanske jag.
Vilket trassel...


8 februari

WOHO nu har vi börjat på en till klänning. Jobbade med projektarbete i ungefär 3 timmar. Den här klänningen är lite annorlunda om man jämför med dem andra. Lite tuffare och coolare skulle vi nog säga. Det går bra nu!
Hm.. måste mejla vår handledare om en tid att träffas!SAMMANFATTNING v.5

Den här veckan har mycket gjorts! Jag träffade den sista modellen, Jenny, för att ta mått!

Annars har vi legat i med klänningarna och vi har redan hunnit klart med 3 stycken och börjat på en fjärde! Det blir hundra gånger bättre än vad vi (eller iallafall Lisa) förväntade oss, men vi har ju inte testat dem på modellerna än.

Den här veckan har vi också fixat goodiebags och sponsring! Dom flesta var väldigt positiva och just nu har vi goodiebags från The Body Shop, LUSH, FACE, T-shirt store och Carlings och Glitter ska sponsra med smycken till själva visningen.

Lisa har också varit och pratat med rektorn om att få lite extrapengar. Han var väldigt positiv, men vi får se vad han tycker om vår budgetplan vi lagt upp...


7 februari

Jag hade ingen skola idag, men ändå har hela dagen ägnats åt olika skolarbeten. Morgonen, den gavs åt projektarbetet! Eller ja, förmiddagen, eller tillochmed eftermiddagen. Lisa kom inglidande med en kasse från tygaffären vid kanske 11 och gick vid 2. Under den här tiden hann vi få klart den tredje klänningen! Det var mycket pysslande med skräddarsydda detaljer, men förhoppningsvis kommer den passa på modellen som är Emelia.
Vi fick också iväg en del mail, till bla artist, Dj och också Red Bull, får se vad det här blir...

6 februari

Halv tolv på natten blev vi klara med den andra klänningen! Woho. Vi jobbade i fyra timmar och till slut kunde vi båda sova med ett leende på läpparna. Vet ni varför? Jo, klänningen blev asbra! SUPPPPPPPERSÖT. Hehe tycker lite synd om er dock, ni får vänta till modevisningen innan ni får se den.
Hörs så länge. Peace!


Kan avslöja att nästa klänningen kommer vara i den här färgen:

4 feb

Jag måste erkänna, det har varit en bra dag idag! Först bestämde jag tid med rektorn och pratandet med honom gick bra. (nästan för bra). Han var väldigt positiv till vad jag sa och sa att han var på vår sida! Så det är ju super.

SEN gick jag förbi Body Shop på stan också! Och där passade jag såklart att fråga om goodiebags. Yes! Det fick jag. 30 stycken där också!
AWESOME.

Det går bra nu!!


2 februari

What up? Jag och Lisa är lite småstolta nu för vi var så jäklans bra på att fixa goodiebags. Hittils kommer bidragen inrullande från Carlings, T-shirt store, LUSH och FACE stockholm!
Som Lisa säger: det går bra nu!

1 februari

Lisa om hit vid 10 imorse och sedan jobbade vi som djur fram till halv 1. Eller egentligen kan man väl inte säga som djur (inte så fysiskt krävande..) men iallafall som mössen i Askungen! För tusan vad vi syr! Började på klänning tre (fast klänning två är inte klar) och den ser redan riktigt bra ut! Säger bara svart sammet och glansigt, silkigt och lila!

RSS 2.0