31 januari

En lärare i skolan bad mig att skriva ner allt innan vi gick till rektorn och prestera vårt projekt (då vi behöver pengar). Lite komiskt var det att sitta och skriva "manuset" hahah.. som bland annat började med, "Hej kära rektor"..


Vi får se hur det går!


31 januari

Har precis träffat Jenny, den sista modellen! Härligt! Nu har vi alltså måtten på alla modeller och det är bara att dra igång och sy!
Förutom det har jag och Lisa idag sytt klart den första klänning! Känns riktigt bra, nu ska bara modellen komma hit för en provning för att se så att allt verkligen passar. Vi började också på en ny klänning, tror den kommer bli riktigt snygg!
Lisa fixar till det sista på den första klänningen.
Jag med tyget till den nya klänningen!


SAMMANFATTNING v.4

Den här veckan har verkligen varit fartfylld och vi har hunnit med mycket! Känns bra, men vi har fortfarande hur mycket som helst att göra. Bra början iallfall.

Den har veckan har vi träffat två modeller, Erika och Emilia och mått har tagits på dem!
Vi har jobbat på projekttiden och bestämt vilka modeller som ska ha vilka kläder, samt bestämma några fler outfits som vi ska ha.
Jag har lyckats hitta en tjej som ska "öppna upp" hela modevisningen. Dock är allt inte klart när det gäller henne.
Vi har två dansgrupper som ska uppträda nu och en DJ har fixats! "lidell och rubertsson" heter det.

Jag har även mejlat massa företag ang sponsring, väntar på svar, och pratat med stylisternas lärare ang sminkning till modellerna på visningen.

Utöver detta har jag och Therese nästan bollat ideer med varandra varje dag ang projektarbetet. Pratat med lärare som kan coacha oss lite när det gäller marknadsföring och tagit råd.

Arbetet har gått bra, det är nu vi känner hur mycket som behövs göra egentligen. Men vi ska klara det här!
Nu ser vi fram emot nästa vecka. Då kommer en hel del tid spenderas framför symaskinen!
27 Januari

Håll tummarna gott folk.. Jag tror jag har lyckats hitta ett band/dj som kan spela till modevisningen..
ska dock inte avslöja för mycket!
.. ps det slog mig för några timmar sen bara, när en kompis påminde mig, hur mycket vi egentligen måste göra för att ordna en modevisning? Coolt om vi klarar det, vi är ju liksom bara två stycken!!26 januari

Har för det mesta sprungit fram och tillbaka i skolan idag. Mycket på grund av projektarbetet!

- Imorse satt jag och mejlade några tryckeriföretag angående sponsring
- Pratade med en lärare på skolan, Måns. Ang hur vi skulle lägga upp hela "modevisningen" inför skolans rektorn så vi kan få lite pengar!
- Träffade modellen Emelia
- Träffade en kompis ang ljud och ljusanläggning
- Kommit på att modevsiningen är bra på fyrisskolan, för då kan vi ha det som "reklam" till alla nior.
- bjudit in fler till modevisningen på facebook


 ... och självklart har jag och Therese trackat varandra hela tiden med ideér!


26 januari

Idag blev det två modeller! För det första Johanna och sen Emelia. Nu är det bara enmodell kvar att träffa, Jenny, och henne ska jag träffa på måndag!


25 januariPrecis som Therese skrev i inlägget innan, så har vi jobbat med projektarbetet. Vi hoppas på rutin
nu att jobba varje tisdag iallfall!
I nuläget är det jätte mycket som ska fixas. Det är en himlans jobb att träffa modellerna hit och dit,
och än har vi inte lyckats få tag på alla. (Dock har vi bestämt vilka vi ska ha).
Imorgon ska jag träffa en modelll som jag lyckats få tag på! Emelia heter hon. Kul!

Har bollat runt en massa ideer med Therese idag också. Framför allt vill vi öppna upp hela modevisningen med en artist. Har hittat en tjej som sjunger jättebra, väntar på svar..
Sen han jag gå  ner till Stylisterna/Frisörerna idag och pratade lite om modevisningen. Det var jätteglada och tyckte att det skulle vara jättekul att hjälpa till!

Nu behöver vi hitta sponsorer tycker jag. Det ska tryckas informationsblad och liknande saker!
Mycket nu....

Lisa


25 januari

Jobbade med projektet idag. Lisa knackade på dörren vid 10 och sen låg vi på golvet (vi jobbar bäst där) och diskuterade vilka plagg som skulle ingå i kollektionen och vilka modeller som skulle bära vilka plagg.


24 januari

Träffade en av modellerna idag, Erika, och tog mått! Vet inte om vi har visat det men för varje modell gör vi en slags profil där det finns ansiktsbild, helkroppsbild och också måtten. Och så här ser den ut för Erika!

SAMMANFATTNING januari

Vad vi har gjort: Efter en ordentlig paus där både jag och Lisa var bortresta drog vi igång ordentligt! Projektarbetet ligger alltid där i bakhuvet, vare sig vi är på släktmiddag, på fest eller har lektion. Vi har båda pratat omkring med vänner om modeller, och Lisa har hittat en potentiell artist (ni får höra mer senare) och möjlighet till gratis ljud utrustning!
Vi har också äntligen börjat sy!
Hur har det gått? Det känns toppen att vi börjat sy och som det ser ut nu ser det ut att bli riktigt bra! Det har gått bra med modellerna och vi sprudlar av ideer. Vi ligger fortfarande på tid, men det kan hända att vi planerat med lite för lite tid... Så det är bara att ligga i och ta var på projekttiderna!

23 januari

Hejhej.
Vi har som sagt börjat sy, och idag har jag sytt klart det mesta som jag kan sy utan att testa på modellen.
Har haft lite telefonkonferans med Lisa också. Viktiga beslut ska tas... Nej men faktiskt, rätt mycket att tänka på. Som sagt så behöver vi bla fixa två modeller till. Har oxå två outfiter kvar att rita för den första halvan av kollektionen.
Mycket just nu men det är bara att köra.


20 JANUARIMODELL SÖKES!

Vi har haft lite problem med  modellerna, och just nu behöver vi två stycken!
Dock har det inte hindrat oss från att sy. Hör av dig om du vill/känner någon som brinner för sånt här.


18 januari

Idag tog vi vara på projekttiden ordentligt. Jag och lisa spenderade två timmar med att ta en del beslut om hur vi ska lägga upp tiden och hur vi ska prioritera under våren, men det bästa var ändå att vi började sy idag! Härligt! Nu känns det bra här!

17 januari

Över jullovet har både jag och lisa varit väldigt bortresta och inte alls jobbat särskilt med projektet. Men nu är det dags för nya tag. Det första problemet vi måste ta tag i:
Modellproblemet.
Kommer med mer info...

RSS 2.0