29 november

Inspiration är vad jag behöver just nu, nu ska det snart börjas sys här! En sak är säker, enaxlade klänningar är deffinitivt en favorit! Så nu har jag ungefär suttit en timma framför skärmen och bara tittat runt! Lite av det jag hittade: (vill dock inte avslöja för mycket..) Gillar modellen på klänningen väldigt mycket!

sammanfattning v.47

Den här veckan har vi inte hunnit jobba så mycket med projektarbetet, men vi har träffat en till av modellerna och tagit mått! Själv har jag också skissat en hel massa, men det är ungefär det som har gjorts!
Får se vad som händer den här veckan!

28 november

Nu är jag hemkommen från london och har laddat in bilderna på Ayda, vår tredje modell, på datorn, så här kommer en bild!

Sådär ja! Veckan som kommer är ganska lugn på pluggfronten så ska försöka lägga lite tid på projektarbetet! Får se vad som händer. På planeringen har vi skrivit att vi ska börja sy efter jul, men det skadar ju inte att komma igång med det så snart som möjligt!


27 november

Som ni kanske har sett har vi ju startat en facebook grupp. Kul att vi redan har fått 156 medlemmar! Vi har som sagt också gjort ett event om modevisningen. Än så länge har 191 tackat ja till inbjudan! KUL!


26 november.
Lite dålig uppdatering men både jag och Therese har haft en fartfylld vecka med massa läxor och prov, så projektarbetet har kommit lite åt sidan. Men vi har ändå lyckats med att tagit mått och foto på en av modellerna! Therese laddar upp dem när hon kommer hem från london!

Nej, nu måste jag gå till jobbet!
hoppas ni får en bra helg!


Sammanfattning v. 46

Den här veckan har vi som sagt arbetat flitit.

Vi har skrivit en ny lapp om ansökan om pengar till projektarbetet, då den gamla tappades bort. Vi har pratat med Tomas om vad vi har gjort de senaste veckorna, och visat honom vår pärm (där vi har alla uppsatser,resultat,inspiration).

Vi har också träffat två av våra modeller, tagit mått och kort, satt in de in i pärmen där vi ska göra ett litet häfte med våra fina modeller. Vi ska försöka satsa på att träffarna resterande modellerna nästa vecka.

En av oss har också gjort en "mall" som vi ska utgå ifrån när vi tar mått på modellerna. Och båda har pratat med två olika tjejer som kan tänkas dansa på modevisningen. Vi har också träffat vaktmästaren på skolan för att se vad för utrustning som finns på skolan.

Vi är nöjda med veckan och tycker att arbetet ruller på väldigt bra. Nästa vecka väntar betygsamtal för halva projekttiden!


19 november

Om ni har läst bloggen kan ni se att vi har mycket på gång nu!
Igår skrev vi ut arbetet om "informationstexten om ekologiska och konventionella kläder" och la det på Tomas skrivbord. Så Tomas om du läser det här, så väntar en liten (eller inte så liten) uppsats på ditt skrivbord!

Mejlade precis den andra tjejen som ska dansa till modevisningen, så nu hoppas jag på ett positivt svar. Nu börjar vi jobba med det absolut roligaste delen med projektet, prata med modellerna och skissa! Ha en trevlig helg!


19 november

Pratade med Yasmine som går dans på ceelsius, och frågade om hon trodde att dom skulle kunna dansa på modevisningen, och hennes spontana svar va; JA! Så, hoppas att resten håller med henne, för då kan vi vänta oss en riktigt bra dansuppvisning!

17 november

Eftersom vi inte vet vilka kläder som ska till vilken person än, vet vi inte vilka mått som behövs för vem. Så jag har gjort en mall som vi går efter, och så när vi har bestämt vilka plagg som ska bäras av vem, ja då får de kanske bli till att ta lite fler mått. Men det här är mallen vi går efter nu.


17 november

Och här är modell nr 2; Irene!


17 november

Hejhopp!

Gjort idag:
En mått-mall för modellerna.
Lämnat in en ansökan om pengar.
Träffat en av modellerna; Susan.
Pratat med Thomas om undersöknignen och visat honom vår pärm!

Kvar att göra:
Maila Emilia.
Göra en profil för Susan.
Ta mått på Irene och fixa en profil åt henne.
Läsa igenom uppsatsen om ekologiska kläder.

En dag full av projektarbete helt enkelt!


Det här är Susan.


sammanfattning v.45

Hej hopp, jobbet rullar på som vanligt. Just nu är det mycket som ska fixas så glömmer bort bloggen lite.

Den här veckan har vi hittat alla modellerna, men inget blir riktigt fastställt förrän måtten är tagna, vilket vi hoppas på att få gjort veckan som kommer!
Vi fick in blanketterna från lärarna och fick ÄNTLIGEN klar sammanställnignen om undersökningen! Den är utskriven, med snygg framsida och allt, och finns nu hos thomas!
Jobbet har gått bra, vi har pratat med lite olika folk angående visningen, men det är mycket kvar att göra! Enligt vår planering (som vi skrivit själva...) ligger vi dock före!


10 novemberIdag träffades jag och Therese för att skriva det ihop de sista till sammanställningen av undersökningen. Dessutom borde ni ser vår pärm där vi har lagt in all material till projektet! Försökte hitta en bild på något som liknande "att vi jobbade hårt" men istället hittade jag bilden ovanför.. haha.. ja vi alla har väll våra sätt att jobba hårt.
Nej ibland känner vi oss lite för bra ocm ambitiösa.


9 november

Hej alla glada!
Ny vecka, nya tag. Kan ju säga att jag lyckades få tag på en modell till, Susan heter hon. Så nu är alla modeller klara och vi behöver träffa dem så vi kan ta mått osv.

Föresten har jag kontaktat en tjej som dansar, och håller egna dansgrupper. Hon ställer gärna upp till modevisningen som underhållning!

Det går bra nu..


Sammanfattning v.44

Vad vi har gjort:

Denna vecka har vi haft höstlov men trots detta har vi inte glömt vårt fina projektarbete! haha. Precis innan veckan lämnade vi ut enkäter (undersökning) till våra mentorer i skolan så det kunde se till att några lärare besvarade på enkäten. Vi har också kollat mycket inspiration, och precis som therese skrev så är höstlovsveckan en perfekt vecka för att skissa och leta efter ny inspiration!

Jag har också gjort framsidan till undersökningen och framsidan till vårt kommande lilla projekt, informationsbladet.

Informationsrika texten har jag också börjat skriva, den handlar om skillnaden mellan ekologiska och konventionella kläder samt lite allmän fakta. Detta är bra för att vi sedan ska göra ett informationsblad, då vi bara plockar ut det viktigaste från texten.

Vi har också hittat några modeller som ska ställa upp till modevisningen och nu behöver vi bara två stycken till.

Och skissandet har kommit igång också!

Hur har arbetet gått:
Arbetet har gått väldigt bra nu om man jämför med de senaste två veckorna, vi känner att vi börjar få saker gjorda. Informationstexten är så gott som klar, det behövs bara finslipas lite, (det hade vi inte tänkt att de skulle gå så fort) och sammanställningen till undersökningen är också nästan klar. Vi behöver bara lärarnas resultat!

Vi är nöjda med veckan!

 


3 november!

Vi har en till modell! Min kompis Aya kommer att ställa upp.. bra! Nu ska jag bara kolla efter några till..


3 novemberHej läsare!
Nu har jag skrivit klart arbetet om ekologiska och konventionella kläder. Nu ska den väll för de mesta finslipas!
Dessutom hann jag med en framsida också! Duunderbra!
Nej, nu ska jag tända ljus och titta på serier! Vi hörs


2 november

Förutom informationsbladet som Lisa nu dragit igång med måste vi nu fixa modellerna! Frågade en kompis, hon sa ja men hade ett krav: "Bara jag slipper visa brösten pch rumpan så"
Det kanske vi kan fixa!

1 november


Har tittat lite i planeringen och ser att vår nästa uppgift är att skriva lite om vad som menas med ekologiska kläder, alltså ekologisk produktion av kläderna! Sen ska jag också skriva lite vad den största skillnaden är mellan konventionella och ekologiska kläder!
Om ni har följt bloggen så vet ni säkert att vi ska göra ett informationsblad som vi sen ska dela ut på modevnisningen. Det här arbetet är ett lite längre informationsrik text, och när vi sen ska bestämma delar till informationsbladet sammanfattar vi det hela! Smart? Ohja!

1 november

Lovet är perfekt för det som nu ska göras i projektarbetet; leta inspiration, klippa, klistra, skissa.... Just nu kollar jag på SATC, läser ELLE, kollar kollektioner på nätet och skissar järnet. Största inspirationen just nu: Dolce & Gabbana spring collection!
Långklänningarna på slutet, UNDERBARA!


RSS 2.0