12 oktober

Visste ni att ekologiskt mode inte är någon hitt för svenskarna?

Läste precis en artikel medans jag mejlade lite lärare. Artikeln är skriven av några studenter från Lunds Universitet och det handlade mest om att Sverige inte var redo för ekologiskt mode, men att det finns hopp för framtiden.




Dagens konsumenter är helt enkelt inte villiga att betala mer för ekologiska kläder. Anledningen till det lilla intresset för ekologiska kläder är bland annat att kunderna har en tydlig uppfattning av att det är veganer och mijlöaktivister som köper denna typ av konfektion.

"Konsumenter i allmänhet vill inte förknippas med den livsstilen och det blir ett hinder för ekologiskt mode att utvecklas till en bestånde trend"

I artikeln stod det också att även om ekologiska modet ännu inte har fått någon stor genomslag är kampen om kunderna inte helt körd. Det som behövs är helt enkelt mer information till allmänheten om vad det egentligen är och hur det förbättrar vår miljö, på så sätt kan det bli en försäljningsframgång!

Det kommer bli kul att se vad vi får för svar på frågan " Varför man inte köper ekologiska kläder?" när vi gör undersökningen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0